18 Haziran 2007 Pazartesi

Sezgin Yüksel şov yaptı

Tecrübeli pehlivan Sezgin Yüksel (ortada, kispetli), Kırkpınar öncesi oldukça formda.

Geçtiğimiz haftasonu çayırlarda tam anlamıyla Sezgin Yüksel fırtınası esti. İzmitli pehlivan cumartesi günün Gönen'de başpehlivan olup burada üst üste ikinci zaferini elde ederken, pazar günü katıldığı Gebze Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü yıl başpehlivan olmayı başardı.
Sezgin Yüksel, er meydanlarının en renkli simalarından biri. İddialı kişiliği, biraz sivri dili, haksızlığa tahammülü olmaması gibi özelliklerinin yanısıra gücü ve müthiş tekniğiyle adından söz ettiren bir isim. Daha genç bir pehlivanken, Ahmet Taşçı'yla karşılaştığı Kırkpınar finali öncesi fazla mütevazi olma gereği duymayıp, "Vallahi Saffet'i (Kayalı), Cengiz'i (Elbeye) yendik. Ahmet abiye karşı gençliğim var. Ben gençliğimi kullanacağım" demişti. Yenildi gerçi ama bundan sonra hep meydanlarda iddialı bir isim oldu.
Sezgin Yüksel'in başı pek dertten kurtulmadı açıkçası, Başpehlivanlığının ilk senelerinde İzmit'te bir bar işletiyordu. Başka bir barın sahibiyle sürtüşme yaşadığı, bacağından kurşunlandı. 17 Eylül 1999 depreminden sonraki günlerde bir tartışma yaşadığı kayınbiraderini öldürdüğü için ise cezaevine girdi. Ancak çalışmalarını burada devam ettiren Sezgin Yüksel, ilk başlarda eski formunda değil gibi gözükse de asla kendini bırakmadı, yılmadı ve şu anda eskisi gibi güçlü ve iddialı.
Gelelim Yüksel'in haftasonu başpehlivan olduğu güreşlerden haberlere...

İzmitli pehlivan ilk olarak Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde 21.'si düzenlenen Gönen Belediyesi Geleneksel Altın Kemerli Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde birinci oldu. Kıran kırana geçen başpehlivanlık güreşlerinde finaldeki rakibi Sermest Bulut'u puanlama sonucu yenmeyi başaran Sezgin Yüksel 2. defa Altın kemeri boynuna taktı. Geçen yıl da Gönen güreşlerinde başpehlivan olan Sezgin Yüksel böylelikle altın kemerin sahibi olmaya çok yaklaştı.

Sezgin Yüksel'in ikinci durağı Gebze'de düzenlenen 13. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ydi. Fatih Sultan Mehmet'in Anadolu'ya sefere gittiği sırada otağını kurduğu ve zehirlenerek öldürüldüğü yer olarak bilinen Hünkar Çayırı'nda düzenlenen güreşlerde başpehlivanlığı son 2 yılın da şampiyonu olan Sezgin Yüksel tekrar aldı.
Başpehlivanlık için Ahmet Taşçı, Ziya Ünlü, İrfan Şen, Ekrem Yavuz, Gökhan Arıcı, Ömer Arslantaş, Sezgin Yüksel, Mehmet Yılmaz, Osman Aynur, Mehmet Yılmaz ve Mükerrem Kıyı gibi ünlü pehlivan kispet giydi. Kırkpınar başpehlivanı Osman Aynur, çeyrek final güreşleri sırasında kaşı açıldığı için (aynı olay Kağıthane'de de olmuştu. Buna bir çözüm bulması gerekiyor), doktor raporuyla güreşlerden çekilmek zorunda kaldı. Ahmet Taşçı da ilk turlarda elendi.
Uzun süren eleme güreşleri sonucunda yarı finale Sezgin Yüksel, Ekrem Yavuz, İrfan Şen ve Gökhan Arıcı kaldı. Rakibi Ekrem Yavuz'u yenmeyi başaran Sezgin Yüksel finale kaldı. Yüksel'in rakibi ise Gökhan Arıcı'yı yenen İrfan Şen oldu. Oldukça çekişmeli geçen güreş sonucunda, İrfan Şen, güçlü rakibi Sezgin Yüksel'e yenilmekten kurtulamadı. İki hafta sonra yapılacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Gökhan Arıcı ve Ekrem Yavuz gibi genç güreşçilerin hazır ve iyi olduğunu belirten Yüksel, kendisinin ise Hünkar Çayırı'nda son gücünü kullanarak kemeri aldığını söyledi. Sezgin Yüksel, Hünkar Çayır'nda üst üste üç kez başpehlivan olduğu için verilen kemerin de ebedi sahibi oldu.

7 yorum:

mehmet dedi ki...

mehmet4841@hotmail.com

mehmet dedi ki...

sezgin abi sen bu cayırların yakısıklı kralısın.senden kırkpınarda da kemer bekliyorum.hadi hayırlısı.sırtın yere gelmesin insallah.kardesin mehmet

mehmet dedi ki...

sezgin abi sen bu cayırların yakısıklı kralısın.senden kırkpınarda da kemer bekliyorum.hadi hayırlısı.sırtın yere gelmesin insallah.kardesin mehmet

mehmet dedi ki...

slm baspehlivan

Adsız dedi ki...

Thаnks fоr the marvelοus postіng!
Ӏ actually enjoyed reading іt, you can be a gгeat author.
I ωill ensure that I bookmark your blog and will οftеn come
bacκ very soon. I ωant to encourage you to contіnue yоur
great posts, have a nice ωeekend!

my blog seopressor version5

Adsız dedi ki...

Thiѕ excellent wеbsite defіnitеly has аll of the
informatiοn I needeԁ cоncerning thiѕ ѕubject and didn't know who to ask.

Here is my website :: SEOPressor V5 review

Adsız dedi ki...

Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it ;)
I will revisit once again since I book marked it.
Money and freedom is the best way to change, may you
be rich and continue to guide other people.

Feel free to surf to my homepage: seo