11 Haziran 2007 Pazartesi

BOXSCORE: KAĞITHANE GÜREŞLERİ

Baş güreşlerine 21 pehlivan katıldı. (foto: kağıthane belediyesi)

16. Kağıthane Yağlı Güreşleri'ndeki başpehlivanlık eşlemelerine geçmeden önce 1-2 ön bilgi.

- Belediye Türkiye'nin önde gelen pehlivanlarını getirmeyi başarmış. Ahmet Taşçı Grubu (Taşçı, Gökhan, Ekrem, Murat), Osman Aynur Grubu (Osman, Bekir, Recep, Salih) buradaydı. Diğer illerden birkaç isim vardı. Samsunlular ve Ankaralılar gelmedi, Antalya'dan Hasan Tuna ve Cengiz Elbeye de yoktu. Toplamda 21 başpehlivan mücadele etti. (Bilmiyenler için uyarı: Bu sadece baş kategorisi için. Yoksa 500 kadar pehlivan vardı toplamda)
- Seribaşı sistemi burada da uygulandı. İlk turlarda güçlüler birbirleriyle eşleşmedi. Seribaşlarını önce çağırıp tekli rakamlar çektirdiler. İlk turda seribaşlarından yalnızca Salih Dorum ve Osman Aynur elendi.

1. tur:
Salih Dorum (Antalya)-Hüseyin İyican (Manisa): Sıkıcı ve hareketsiz bir güreşti. Başa bu sene çıkan İyican rakibini uzatmada yendi. Salih Dorum maç sonrası bayağı üzüldü. Dört yıldır başpehlivanlık kategorisinde başarılı olamayan Dorum yine tat vermedi.
Mehmet Yılmaz (Karamürsel)-Cengiz Zengin (Edremit): Geçen yılın Kağıthane başpehlivanı Cino Mehmet karşısında Cengiz çok sert güreşti. Bir ara da pasif güreştiği için ihtar aldı. Buna karşın Cino Mehmet kazanmasını bildi.
Recep Çakır (Antalya)-Mükerrem Kıyı (İzmir): Asker olduğu için seyircinin büyük sempatisini alan Recep ilk başlarda Mükerrem karşısında biraz zorlandı ancak daha sonra rakibinin direncini kırdı ve tuş etti.
Sezgin Yüksel (Kocaeli)-Nuri Zengin (Antalya): Tecrübeli pehlivan Sezgin Yüksel genel olarak üstündü. Kolay kazandı.
Ziya Ünlü (Kocaeli)-Mustafa Başdemir (Kocaeli): Ziya Ünlü yaşına göre hakikaten çok güçlü ve hareketli. Aynı zamanda çok da teknik. Genç rakibi karşısında hep üstte olan taraftı, kolay kazandı.
Ekrem Yavuz (Karamürsel)-Murat Aydoğdu (Karamürsel): Murat çok hızlı başladı. Paça-kasnaklarla iki kez Ekrem'i tarttı ancak Ekrem her seferinde kurtuldu. Sonra da ani bir atakla rakibinin sırtını yere getirdi. Tecrübe konuştu yani :)
Ömer Arslantaş (Kocaeli)-Fevzi Çakır (Balıkesir): İki güreşçi arasında bariz cüsse farkı vardı. Rakibine göre 2 kat kiloya sahip olduğunu tahmin ettiğim Arslantaş, Çakır'ı eze eze yendi.
Gökhan Arıcı (Karamürsel)-Yüksel Kalay (İzmir): Çok hızlı ve atak olan Gökhan kolay bir galibiyet aldı.
Ahmet Taşçı (Karamürsel)-Nail Kurt (Biga): Sürekli ayakta geçen, oyun yapılmayan tatsız bir güreş oldu. Nail Kurt çok pasif güreşti. Uzatmalarda Taşçı kazandı. Vallahi nasıl kazandığını göremedik, cazgır da sağolsun hiç anons etme gereği duymadı ama Taşçı kazandı sonuçta.
Osman Aynur (Antalya)-Reşat Turgut (Karamürsel): Reşat çok sert güreşti. Mücadele sırasında Osman başından yaralandı, sargı yapıldıktan sonra devam etti. Ancak Reşat yine setliğe devam etti ve Osman'ın kaşı yarıldı, müsabakadan çekildi.
Bekir Seçim - maç yapmadan tur atladı.

2. tur (çeyrek final sayısını 8'e tamamlamak için sadece 6 güreşçi katıldı)

Bekir Seçim - Ekrem Yavuz: Bekir Seçim savunmaya yönelik güreşti. Sürekli ayakta mücadele vardı, hiç oyun yoktu. Uzatmalarda da hiç hamle olmadı, daha çok ihtar alan Bekir Seçim yenik sayıldı.
Gökhan Arıcı - Hüseyin İyican: Gökhan Arıcı ilk anlardan itibaren üstünlüğü ele alıp rakibinin sırtını yere getirdi.
Reşat Turgut - Ömer Arslantaş: Ömer Arslantaş'tan harika bir performans daha izledik. Cüssesini çok iyi kullandı, Reşat da Osman Aynur'la güreşinin aksine biraz daha açık mücadele etti. Hal böyle olunca 10 dakikada falan Ömer Arslantaş tuşla kazandı.

çeyrek final

Ahmet Taşçı - Mehmet Yılmaz: Güreş başladıktan 5-6 dakika sonra alta düşen Taşçı, çırağına pes etti ve geçen yıl da Kağıthane'yi kazanan Cino'nun önünü açtı.
Ömer Arslantaş - Ekrem Yavuz: Zaman zaman hareketlenmeler olsa da genelde tatsız bir mücadeleydi. Puan güreşinde Ömer'i çapraza alan Ekrem rakibini hakem kulesinin altındaki cetvel hakeminin masanına doğru sürdü. Arkaya doğru düşen Arslantaş masanın üstüne düştü ve masayı kırdı. Bu andan sonra bayağı gerginlik oldu, Ömer Arslantaş rakibine bayağı söylendi. Daha sonra bir puan alan Ekrem Yavuz galip geldi.
Ziya Ünlü - Recep Çakır: İki pehlivan da galip gelebilecek oyunlar yaptı. Seyircilerden bayağı alkış aldılar. Recep bir paça kazıkla galip geldi.
Sezgin Yüksel - Gökhan Arıcı: İlk dakikalarda denk görünen mücadelede Gökhan ilerleyen dakikalarda üztünlüğü ele alarak galip geldi.

yarı final

Mehmet Yılmaz - Recep Çakır: Son şampiyon Mehmet Yılmaz genç rakibi önünde fazla varlık gösteremedi. 10 dakikalık bir mücadele sonrası Çakır gelip geldi.
Ekrem Yavuz - Gökhan Arıcı: Aynı kulübün iki pehlivanından Ekrem Yavuz zaten oldukça yorgundu. Arkadaşını fazla zorlamadı. Gökhan, hayatımda gördüğüm en dandik tuşlardan biriyle kazandı. Önce rakibini boyunduruğa alıp ardından kolayla çevirip yendi.

final

Gökhan Arıcı - Recep Çakır: Seyirci desteği, asker olması nedeniyle genelde Recep Çakır'dan yanaydı. İki güreşçi de hızlı bir oyun sergiledi. İkisi de tuş pozisyonları buldu. Gökhan, paçadan kavradığı rakibini iç kazık oyununun yardımıyla tuş etti (Tam göremedim ama öyle olması gerekiyor)

1. Gökhan Arıcı
2. Recep Çakır
3. Ekrem Yavuz
3. Mehmet Yılmaz

Hiç yorum yok: