25 Haziran 2007 Pazartesi

Trakya Birlik, Kırkpınar'da çok iddialı

Trakya Birlik Spor Kulübü, 646. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde mücadele edecek 52 güreşçisini tanıttı. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, Trakya Birlik Genel Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tanıtımda, Kırkpınar’da başpehlivanlık hariç tüm boylarda güreşçileri olduğunu belirterek, tüm boylarda başarılı müsabakalar ve iyi dereceler alacaklarını söyledi.

Trakya Birlik Spor Kulübünün Başpehlivanı Ahmet Yavuz’un cezasının (2005'te, doping yaptığı için 2 yıl ceza almıştı) 20 gün sonra bitecek olması nedeniyle bu yıl Kırkpınar’da Edirne’den başa
güreşecek pehlivanın olmadığını belirten Sezen, "Yavuz’un cezasının iptali için çeşitli girişimlerde bulunduk. Fakat olumlu bir cevap alamadık" dedi. Sezen, şunları kaydetti: "Bu konu hakkında Güreş Federasyonu başta olmak üzere tüm ilgili ve yetkili makamlara başvuruda bulunduk. Güreş konusunda duyarlı tüm çevrelere halimizi anlattık. Ancak sonuç alamadık. Nasıl bir kayıpla karşı karşıya olduğumuzu bir ay sonra yapılacak Lalapaşa Yağlı Güreşlerinde başpehlivanımızı seyrederken anlayacaklar. Bizler kulüp olarak nice Ahmet Yavuz'lar yetiştirme gayretindeyiz."
Güreşçilerin basına tanıtılmasının ardından Ahmet Yavuz ve başaltıda güreşecek Basri Diken davul zurna eşliğinde gösteri güreşi yaptı.

Hiç yorum yok: