26 Temmuz 2011 Salı

Ünye'de başpehlivan Recep Kara


Ünye 17. Uluslar Arası Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Gürpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara elde etti.

Ağalık için 3 aday yarışırken önce 52 bin lira veren 2011 Güreş Ağası Ali Rıza Zaman daha sonra rakamı 61 bin liraya çıkardı.

Finali Ünyeli Recep Kara ile yeni başpehlivanlardan Kocaelili Faruk Akkoyun yaptı. Çekişmeli geçen maçı Kara kazandı. Başpehlivan Recep Kara’nın ödülünü Bakan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin verirken ayrıca Şahin Kara'ya 10 adet de cumhuriyet altını hediye etti.

Başpehlivanlıkta sıralama şöyle oldu;
1. Recep Kara
2. Faruk Akkoyun
3. Mükerrem Kıyı
3. Mustafa Baştürk

Başaltı;
 1. Burhan Şahin
 2. Ahmet Arıcı
 3. Şener Sar
 3. Abdullah Kaçmazoğlu
Ünye'de başpehlivanlık için şu isimler mücadele etti: Recep Kara, Hakan Çalışır, Mustafa Başdemir, Savaş Yıldırım, Fikret Ersoy, Ümit Balta, Yüksel Kalay, Ahmet Selbest, Vedat Ergin, Faruk Akkoyun, Abdullah Güngör, Kenan Şimşek, Mükerrem Kıyı.

Kaynak: Ünye Belediyesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Her zamanki gibi güzel ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş.Blogunuzu uzun süredir takip ediyoruz ve çok yararlı paylaşımlar ile karşılaştık.Verdiğiniz tüm bilgiler çok işimize yaradı Dermaroller firması olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.Size tüm blog hayatınızda başarılar dileriz.Nice yazılara...