10 Temmuz 2011 Pazar

Babasının oğlu!


Bu yıl 650.’si yapılan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, 1988’in başpehlivanı merhum Recep Gürbüz’ün oğlu Ali Gürbüz kazandı. 23 yaşındaki pehlivan finalde Recep Kara’yı yendi.

“Ali... Ali... Ali...” Bir dönem boks ringlerinde Muhammed Ali için böyle tezahürat yapılırdı. Dünse Sarayiçi’nde yankılandı “Ali” tezahüratları... Antalyalı genç başpehlivan Ali Gürbüz, baş kategorisindeki üçüncü yılında başpehlivanlık unvanını elde etti. 1988 Kırkpınar başpehlivanı Recep Gürbüz’ün oğlu olan Ali, dün çeyrek finalde Osman Aynur, yarı finalde Fatih Atlı, finaldeyse Ordulu Recep Kara’yı puanlamada mağlup etti. Final güreşi oldukça durağan geçerken, 30 dakikalık normal sürede iki pehlivanın da dizi yere değmedi. Normal puanlama da sakin geçerken, altın puan bölümünde rakibini bastıran Gürbüz başpehlivan oldu.

Başpehlivanlık kategorisindeki ilk yılında üçüncü olan, geçen yılsa ikincilikte kalan Gürbüz böylece istikrarlı yükselişini altın kemerle taçlandırmış oldu. Gürbüz altın kemerin yanı sıra 22 bin TL ödül kazandı. Samsunlu pehlivanlar, Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı üçüncülüğü paylaştı.

Ağalığıysa üst üste dördüncü kez Trabzonlu iş adamı Seyfettin Selim kazandı. Yalnızca iki adayın katıldığı ve son derece sönük geçen açık artırmayı Selim 161 bin TL ile kazansa da daha sonra açık artırmadaki bayan görevlinin ‘ricasını kırmayarak’ 222 bin TL’ye çıktı. Yine de bu rakam önceki yıllara göre düşük kaldı.
Öte yandan baş altı kategorinde ilk dörde giren Faruk Akkoyun, Hasan Cengiz, Kaan Kaya ve Erkan Ertan gelecek haftadan itibaren başpehlivanlık kategorisinde mücadele etmeye hak kazandı. En teknik pehlivan Fatih Atlı seçilirken, en centilmen pehlivan ödülünü Ragıp Çokan, en iyi peşrev çeken pehlivan ödülünü Soner Toto kazandı.

Hiç yorum yok: