5 Temmuz 2008 Cumartesi

Kırkpınar'da ilk gün...


- bugün nihayet güreşler başladı. toplam 1822 pehlivan kayıt yaptırdı (geçen yıl bu rakam 1792'ydi).

- merakla beklenen başpehlivanlık güreşlerine 55 kişi kayıt yaptırdı. bu kategoride ilk 3 tur güreşleri bugün yapılacak. en çok başvuru 255 kişiyle küçük orta küçük boyda. bu boyda şampiyon olabilmek için 9 kişiyi yenmek gerekiyor yani!

- sabah başpehlivanlardan recep kara, hasan tuna, vedat ergin ve şaban yılmaz'ın basın toplantısı vardı. pehlivanlar adına konuşan recep kara, kura sistemini eleştirerek, 'kurayla, tombalayla başpehlivan olmaz. burası ermeydanı, biz kıran kırana güreş istiyoruz' dedi ve güreş federasyonunun geri adım atmaması halinde güreşleri protesto edeceklerini söyledi.bunu orada vedat ergin veya hasan tuna söylese 'helal olsun' diyeceğim de güreşlerinin çoğunu puanlamada kazanan, milleti uyutan ve geçen sene final sonrası kameralara bakıp utanmadan 'tribünlere güreşmedim' diyen recep kara söyleyince komik kaçıyor. lütfen protesto et recep'cim, hatta istersen çekilebilirsin de, destekleriz seni!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

RECEP KARA İKİ YILDIR DİZLERİ YERE DEĞMEDEN GÜREŞ YAPIYOR,ZANNEDERSENKİ ÇOK TEKNİK PEHLİVAN OYUNDAN OYUNA GEÇİYOR,ŞABAN YILMAZI KURAYLA YENDİ MADEM ÇOK SAMİMİYDİ,KABUL ETMESEYDİ YA,KARDEŞİM ALTIN PUAN KALDIRILDI KISMEN GÜREŞLER HAREKETLENDİ,İYİ PEHLİVAN ZATEN YA NORMAL SÜREDE YENER YADA PUANLAMADA ŞİMDİ BAŞPEHLİVANLARIN SÜRESİ 45 DAKİKA.ŞAMPİYON OLAN ADAM 5 TANE GÜREŞ YAPIYOR.TOPLAM 4 SAAT KARDEŞİM.DAHA NE KADAR OLACAK MİLLETEMİ ÇATLATACAKLAR.

Adsız dedi ki...

KURA SİSTEMİ YAĞLI GÜREŞİMİZ İÇİN ARANAN KAN OLMAMIŞTIR.KARDEŞİM YAĞLI GÜREŞE BİR PENALTI GEREK,BU AYAK BAĞLAMA OLABİLİR,PAÇA PAÇAYA OLABİLİR,YERDE PAÇA KAZIK OLABİLİR,KÜNDE KÜNDEYE OLABİLİR VS.BERABERLİKTE SPORCULARI BİRBİRİNDEN AYIRACAK ARGÜMANI FD.YETKİLİLERİ BULMALARI GEREK,GÜREŞSEVERLERİ SAATLERCE BEKLETMEYE GEREK YOK,ÖZÜNÜ BOZMADAN ÇAĞADA UYARLAMAK GEREK.