5 Temmuz 2008 Cumartesi

55 başpehlivan çıktı meydanee


başpehlivalık güreşleri bugün başladı. ilk turda 54 pehlivan kura çekti, izmirli yüksel kalay maç yapmadı.

karşılaşmalar sonrası şu isimler tur atladı:ahmet kavakcı, ahmet yavuz, ali rıza kaya, bayram ertan, ekrem yavuz, fatih atlı, gökhan arıcı, hasan tuna, ibrahim çoraman, irfan şen, ahmet taşçı, kenan şimşek, mehmet yeşil, mehmet yılmaz, murat aydoğdu, mustafa başdemir, nail kurt, nuri zengin, osman aynur, ömer aslantaş, nizamettin akbaş, recep kara, salih dorum, sermest bulut, sezgin yüksel, şaban yılmaz ve ziya ünlü.

- ilk turda en büyük sürpriz geçen senenin yarı finalistlerinden mustafa kemal karaboğa'nın ve eski başpehlivanlardan vedat ergin'in elenmesiydi.

- sezgin yüksel-murat hikmet karşılaşmasında sezgin abinin kaşı yarıldı, küçük bir operasyon sonrası güreşe devam etti, kazandı.

- mehmet çadıl, bu yıl da ağalığa aday olacağını açıkladı.- güreş federasyonu başkanı osman aşkın bak yaptığı açıklamada, kura sistemini savundu. aslında direkt kura sistemini savunmadı, çünkü savunulacak bir şeyi yok da, 'eski altın puan sistemi kötüydü, güreşi bozuyordu' mealinde birşeyler anlattı. ithar mekanizmasının işi çalışacağını ve pasif güreşen pehlivanların diskalifiye edileceğini söyledi ancak bu yıllardır anlatılır, bir şey değişmez.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben hollandadan mo.Bana gres oretebilirmisiniz?

-pantolun?