21 Temmuz 2008 Pazartesi

Boxscore: Silivri Yağlı Güreşleri

Silivri Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık kategorisinde 10 pehlivan güreşti:

* Ahmet Taşçı (Karamürsel)
* Mehmet Yılmaz (Karamürsel)
* Gökhan Arıcı (Karamürsel)
* Reşat Turgut (Karamürsel)
* Sezgin Yüksel (Kocaeli)
* Şaban Yılmaz (Samsun)
* Cengiz Zengin (Edremit)
* Fevzi Çakır (Balıkesir)
* Ahmet Yavuz (Edirne)
* Nail Kurt (Çanakkale)

Pehlivan sayısı 8 veya 16 olmadığı için elemelerde bir sorun yaşandı. Beni şaşırtan eleme sisteminin nasıl olacağına pehlivanların karar vermesiydi (Yani ben öyle gördüm). 10 pehlivandan 5’i kaldı geriye. Sonra ikinci kura çekiminde 5 numarayı çeken Cengiz Zengin’den çekilmesini istediler. Zaten tüm pehlivanlar sözleşmeli olduğundan Zengin de hiç diretmeden çekildi, müsabakalar sonrası konuştum hiç de umurunda değilmiş gibi görünüyordu zaten. Açıkçası ben üzüldüm, Ahmet Taşçı’yı eleyip kurayla elendi.

BİRİNCİ TUR
GÖKHAN ARICI – MEHMET YILMAZ
Arıcı, rakibini alta aldığı ilk pozisyonda dış kazık oyunuyla galip geldi.
ŞABAN YILMAZ – NAİL KURT
En erken biten müsabakalardandı. Şaban Yılmaz, rakibini ilk yere yıktığı pozisyonda kündeyle kazandı.
AHMET TAŞÇI – CENGİZ ZENGİN
İlk turun en sıkıcı güreşiydi. İki pehlivan sürekli ayakta birbirlerini itmekten başka bir şey yapmadı, uzatmalarda da sonuç değişmedi. Uzatma ve kuraların bahtsız pehlivanı Ahmet Taşçı kurayla veda etti. Açıkçası Taşçı’yı böyle görünce üzüldüm. Artık bırakma zamanı gelmiş gibi göründü bize. Bu arada yukarıda bahsettik, bu karşılaşmanın galibi Cengiz Zengin, yarı finalden çekildi.
AHMET YAVUZ – REŞAT TURGUT
Güreşin genelinde agresif olan ve daha çok oyun deneyen Reşat Turgut’tu. Karamürselli pehlivanın üstte olduğu süre daha fazlaydı ama üstteyken kendi oyunuyla rakibine mağlup oldu.
SEZGİN YÜKSEL – FEVZİ ÇAKIR
Yüksel, karşılaşmanın genelinde çok üstünde, rakibine fazla şans tanımadı, özellikle cüssesini iyi kullandı. Dış kazık-paça oyunuyla galip geldi.

YARI FİNAL

ŞABAN YILMAZ – GÖKHAN ARICI
Sürekli aynı şey oldu. Yılmaz, Arıcı’yı saha kenarına doğru itti, Arıcı rakibine ha bire boyunduruk vurmaya çalıştı. Hakem güreşi ortaya aldı, Şaban Yılmaz karizmatik bir şekilde salına salına ortaya geldi. Tekrar el ense, tekrar Yılmaz daldı, Arıcı yine savunmaya çekildi. Gökhan Arıcı güreşmeye niyetli olmayınca 3 ihtar aldı, Şaban Yılmaz kazandı. Bu arada bir pozisyonda Arıcı’nın kuraldışı boyunduruk hareketine çok kızan Şaban Yılmaz, “gel bak nasıl oluyormuş” diye aynı hareketi hakeme de yaptı!
SEZGİN YÜKSEL – AHMET YAVUZ
Müsabakanın genelinde Sezgin Yüksel çok üstündü ancak Ahmet Yavuz ne kadar iyi bir savunma güreşçisi olduğunu gösterdi. Yine rakibinin atak yaptığı bir anda paça-kasnakla Sezgin Yüksel’i üzerinden aşırdı ve tuş!

FİNAL
ŞABAN YILMAZ – AHMET YAVUZ
Diğer karşılaşmaların aksine Ahmet Yavuz bu sefer daha agresif başladı ve rakibini alta almayı da başardı. Ancak kondisyon açısından rakibine olan üstünlüğü belli olan Şaban Yılmaz, üstünlüğü ele aldı ve rakibini tuş etmeyi başardı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hallo.
Ich mochte mit Ihrer Website yagligures.blogspot.com Links tauschen