16 Aralık 2007 Pazar

Ah şu pehlivanların çilesi!


Yağlı güreşi merak eden arkadaşlar soruyor hep, "O Yağlar nasıl çıkıyor?" diye... Aslında yağların çıkması sorun değil de önemli olan o yağların ne koşullarda çıkarılması.
Eskiden, küçük bir yağlı güreşseverken pehlivanların maçların ardından normal duşlara gidip sıcak suyla yıkandığını sanırdım. Ancak sonra turnuvalara gitmeye başlayınca gördüm ki olay hiç de öyle değil.
Ata sporumuzu yaşatmaya çalışan pehlivanlar için giyinmek de bir dert, yıkanmak da. Çoğu turnuvada 1-2 branda geriyorlar bir yere, al sana soyunma yeri... Bir de tanker veya itfaiye aracı geliyor, al sana yıkanma yeri!
Amatör sporda elbette biraz cefa çekilecektir ancak bu cefa değil resmen ceza! Pehlivanların bu durumunu gören küçük çocuklar, ileride yağlı güreş yapmayı ister mi? Bu görüntüler ata sporumuz için de kötü reklam değil mi? Pehlivanlar zaten güreşirken büyük çaba sarfediyor, niye bir de onları böyle sorunlarla karşı karşıya bırakıyoruz?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

la gardaş millet futbol dedimi dört nala koşuyor halbıki bu bizim ata dede sporumuz buna sahip çıkmamız gerek ama nerde SİTEYİ HAZIRLAYANLARIN ALİNE SAĞLIK