14 Kasım 2007 Çarşamba

Yağlı güreşte 2007 sezonunun ardından...


Yağlı Güreş Yürütme Kurulu ve Merkez Hakem Komitesi İstanbul'da toplandı. Toplantıda yağlı güreş ve Kırkpınar yönetmeliklerinin güncelleştirilerek değiştirilmesi, 2007 yağlı güreş sezonunun geniş bir değerlendirmesi ve yapılacak olan Yağlı Güreş Kurultayı'nda (Tarihi konusunda bir açıklama yok henüz. İnşallah yapıldıktan sonra öğrenmeyiz) ele alınacak konular belirlendi.
Toplantı sonrası federasyon tarafından bir değerlendirme yazısı yayınlandı. Yağlı güreşte hedefin kalite ve rekabet olduğu belirtilen açıklamayı aktarıyoruz:

* 2007 Yağlı Güreş Sezonu 44 bin sporcumuzun kıyasıya mücadelesiyle başarılı bir şekilde son buldu. Bu yılki güreşlerimizi 49 Cazgırımız 450 Kule ve Meydan Hakemlerimiz toplam 2800 kişi Federasyonumuz tarafından görevlendirilerek neticelendirilmiştir.

Seçimler ve Ramazan güreşleri etkiledi
* 22 Temmuz Genel seçimleri ve Ramazan ayının erken başlaması sebebiyle, başta Belediyelerimiz , Vakıflarımız, Derneklerimiz ve Cemiyetler zaman darlığından olumsuz etkilenerek güreşlerini yetiştiremediler. Herşeye rağmen bu sezonki güreşlerimiz çok çekişmeli geçerek , kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Kırkpınar'da ve Piyasa güreşlerinde belirleyici altın puan oldu.

150 turnuvayı 1 milyon kişi izledi
* Büyük heyecanları yaşadığımız 2007 sezonu içinde Yağlı Güreşlerimize seyircilerimizinde büyük ilgi ve alakası vardı. Yaptığımız mahalli güreşlerde 3 bin, birinci sınıf güreşlerimize 5 bin, geleneksel güreşlerimizede 10 binin altında seyircimiz düşmedi. 150 Yağlı güreş organizasyonumuzu 1 milyonun üstünde vatandaşımız takip etme imkanı buldu. Bundan da büyük mutluluk ve Onur duyduk. Bu sebeple sporda tek rakibimiz Futbol’dur diyoruz.

Ulusal basından ilgi yok
* Edirne’deki , Kırkpınarımıza Yerli ve yabancı basın büyük ilgi ve alaka gösterirken; Yağlı Güreşimizin Büyük Derbileri olan; Antalya Kumluca, Dirmil Altınyayla, Balıkesir Kurtdere, İstanbul Samandıra, Ankara Karapürşek, Antalya Feslikan, Adapazarı Söğütlü, İstanbul Avcılar Arena, Zonguldak Alaplı ve Antalya Elmalı güreşleri malesef Ulusal Basınımızın küçük köşelerinde yer bulabildi.
* Yağlı Güreşte En Büyük Hedefimiz Kalite ve Rekabet . Bunun için yapılması gerekenleri ve atılması gereken adımları ivedilikle atacağız. Önümüzdeki günlerde 1.Yağlı Güreş Kurultayı yapacağız. Camiamızla bir araya gelme fırsatını bulacağız. Burada Yağlı Güreşimizin sorunlarını , problemlerini konuşacağız , 2007 yılının analizini yapacağız. Çözüm yollarını birlikte bulup, eksikliklerimizi tamamlayacağız.
* Burada başta Federasyonumuza eski şampiyonlarımıza , Belediye Başkanlarımıza, Yağlı Güreşin sessiz kahramanları ağalarımıza büyük görevler düşmektedir. Yağlı güreşte , sözü, fikri, bilgisi, tecrübesi, deneyimi olan herkesten yararlanmak istiyoruz. Yeterki elele gönül gönüle omuz omuza verelim. Kısır çekişmelerden ve dedikodulardan uzak, her şey Türk güreşi paydasında buluşalım.

Hiç yorum yok: