24 Haziran 2011 Cuma

Yedi yeni başpehlivan hayırlı olsun


8-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde 7 pehlivan, başaltından baş kategorisine terfi ettirildi.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun kararına göre, bu sezona baş kategorisinde başlayan Ünal Karaman, Abdullah Güngör, Ramazan Bircan, Salih Erinç, Arif Akın, Ahmet Selbest ve Ali Altun geçtiğimiz haftadan itibaren başpehlivan olarak meydanlara çıkmaya başladı. Böylece aktif başpehlivan sayısı 55’e yükseldi.

Yeni başpehlivanlara kısaca bakacak olursak:

Ünal Karaman: 25 yaşında, aslen Çorumlu. Ankara PTT Kulübü adına güreşiyor. Geçen yıl Kırkpınar’a başaltında üçüncü oldu.

Abdullah Güngör: Aslen Samsun-Ladikli. İstanbul BB Kulübü adına güreşiyor. Aynı zamanda minder güreşçisi. Bu aslında Güngör'ün ilk baş deneyimi değil. Hüseyin Demir’in baş altı birincisi olup doping nedeniyle bu unvanının elinden alındığı 2007 yılı sonrası, Güngör’ün Demir’in yerine başa alınması tartışma konusuydu, hatta Samsunlu pehlivan bazı turnuvalarda, Hakan Çalışır gibi başa soyundu ancak Güreş Federasyonu bunu uygun bulmadı.

Ramazan Bircan: 30 yaşında, Antalya-Kumlucalı.

Ahmet Selbest: 29 yaşında, aslen Çorumlu. Antalya BB Kulübü adına güreşiyor. 2010 Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltında üçüncü oldu.

Arif Akın: 27 yaşında, aslen Karamürselli ve Levent Erdoğan Güreş Kulübü’nde spor yaşantısını sürdürüyor. 2008’de büyük ortada ikinci  olarak başa yükseldi.

Ali Altun: 28 yaşında, Antalya Döşemealltı Belediyesi’nin pehlivanı. 2010 yılında Kırkpınar’da baş ikincisi oldu.

Salih Erinç: 26 yaşında, aslen Samsun Ladikli. Güreş yaşantısını Ankara’da sürdürüyor. Aynı zamanda minder güreşi kariyerine devam eden ve milli mayoyu da giyen Erinç’in dünya üniversiteler şampiyonluğu bulunuyor.

YAZI: EFKAN BUCAK
FOTOĞRAFLAR: artofwrestling.com ve Cemil Kömürcü koleksiyonları

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fg