20 Nisan 2011 Çarşamba

Sezonun ilk şampiyonu Güngör Ekin




Kepez Belediyesi’nin, Recep Gürbüz adına düzenlediği 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı, Başkan Hakan Tütüncü adına güreşen Güngör Ekin oldu.


Tarihi Kırkpınar heyecanının yaşandığı Kepez güreşleri, başpehlivanlık final karşılaşması ile sona erdi. Finalde Sermest Bulut’u yenen Güngör Ekin, başpehlivanlık kupasını kaldırdı.
İki güren süren ve Varsak Stadı’nda yapılan güreşlerde, 13 boyda 51’i başpehlivan 700 güreşçi mücadele etti.


Ata sporu güreşin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının amaçlandığı Kepez güreşlerini, 15 bine yakın Antalyalı izledi. Bu yıl ki güreşlerde yağlı güreşin altın kemer takan ünlü başpehlivanlarının anılması da devam ettirildi. Geçtiğimiz yıl Cengiz Elbeye’nin anıldığı Kepez güreşleri, bu yıl, 1988’de Kırkpınar’da altın kemer takan Recep Gürbüz adına düzenlendi.


aRALARINDA Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz, Osman Aynur, Gökhan Arıcı, Salih Torun, Hasan Tuna, Recep Kara gibi isimlerinde bulunduğu 51 başpehlivan Kepez çayırına çıktı. Hem seyirci hem güreşçi katılımıyla, cazgırlarıyla, davul zurna ekibiyle, kıran kırana geçen mücadeleleriyle ve ağalık seçimiyle, Kepez güreşlerinde Kırkpınar heyecanı yaşandı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı güreşler de birçok sporcu da sakatlandı. Güreşlerde 18 litrelik 20 teneke yağ tüketildi. 15 bin kişiye ücretsiz yemek ikram edildi.


Büyük bir heyecanın yaşandığı 1. 2. 3. ve 4. tur, çeyrek final ve yarı final mücadelelerin ardından Karamürsel bölgesinden Güngör Ekin ile Kahramanmaraş bölgesinden Sermest Bulut finale çıktı.
Final maçında Başkan Hakan Tütüncü adına güreşen Güngör Ekin, rakibini yenerek Kepez Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Kepez güreşlerinde Sermest Bulut, ikincilik, Şaban Yılmaz ve Hasan Tuna da üçüncülük kürsüsüne çıktı. 
Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Başkan Tütüncü, Ağa Buzkıran, Güngör Ekin’e altın kemerini ve altın madalyasını taktılar, başpehlivanlık kupasını verdiler. Özyiğit ve Tütüncü, ikincilik ve üçüncülük kupasını da takdim ettiler.


Kepez güreşlerini izleyen Bakan Gönül, 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde anılan, Recep Gürbüz’ün oğlu başpehlivan Ali Gürbüz’e plaket takdim etti. 
Kepez Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Güreşleri’nin ağası da 125 bin TL ile Ramazan Buzkıran oldu. Üst üste üçüncü kez ağa seçilen Buzkıran, altın kemeri takmayı da hak kazandı. Buzkıran da ağalık altın kemerini, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a hediye edeceğini söyledi.



KEPEZ BELEDİYESİ 7. GELENEKSEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ SONUÇLARI


Baş pehlivan
1. Güngör Ekin 
2. Sermest Bulut
3. Hasan Tuna
3. Şaban Yılmaz


Başaltı
1.Ünal Karaman 
2.Hasan Cengiz
3. Kemal Yılmaz
3. Onur Balcı


Büyükorta
1. Uçar Dede 
2.Atilla Balcı
3.Soner Toto
3.Mustafa Okulu


Küçük orta büyük boy
1. Nedim Gürel
2. Semih Turgut
3. Sinan Kaya
3.Osman Yaşak 


Küçük orta küçük boy
1. Bilal Kıvrak
2. Aki Topal 
3. Serkan Serttürk
3.Doğan Yılmaz


Deste Büyük Boy
1. Muhammet  Ahmet Ercan
2. Hasan Borucu
3. Hüseyin Özdemir
3.Osman Sarıdemir


Deste Orta Boy
1. Mustafa Batu
2. Yusuf Minta 
3. Berat Pehlivanoğlu
3. Ali Kazım Yavuz


Deste Küçük Boy
1. Recep Duygulu
2. Yusuf Can Zeybek
3. Oğuzhan Borucu
3.Fatih Üstündağ


Ayak
1. Özkan Yılmaz 
2. Okan Acar 
3. Gökhan Gökçe 
3.Eyüp İslamoğlu


Tozkoparan
1.Rıdvan Kaya
2.Şevket Can
3.Bekir Kündü
3.Furkan Keskin


Teşvik-2
1.Cengizhan Şimşek 
2.Gürkan Balcı
3.Oğuzhan Yusuf Altın
3.Güner Dayan


Teşvik-1
1.Nail Seyyar
2.Recep Bülbül
3. Yakup Yozgatlı
3.Hasan Ali Karataş


Minik 2
1.Orhan Gök
2.Süleyman Çetin
3.Ramazan Aydın 
3.Bayram Kara


Minik 1
1.Tufan Güzel
2.Hasan Güzeller
3.Serdar Yıldırım
3.Görkem Erkal


Kaynak: Kepez Belediyesi