20 Eylül 2010 Pazartesi

Kabakça'da başpehlivan Gökhan Arıcı



İstanbul'un Çatalca ilçesine bağlı Kabakça köyünde bu yıl ikincisi düzenlenen yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Karamürselli Gökhan Arıcı kazandı.


Başpehlivanlık için 8 ismin mücadele ettiği güreşlerde ilk turda Gökhan Arıcı Murat Aydoğdu'yla, Güngör Ekin Ahmet Yavuz'la, Sezgin Yüksel Reşat Turgut'la, Ahmet Taşçı Ziya Ünlü'yle karşılaştı. Kıran kırana geçen müsabakaların ardından finalde Sezgin Yüksel'le Gökhan Arıcı karşılaştı. Rakibini yenen Arıcı başpehlivanlığın sahibi oldu.


Güreşlerde ağalığı iş adamı Ayhan Turan elde etti.

19 Eylül 2010 Pazar

Karapürçek'te başpehlivan Sermest Bulut


Ankara Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 20.'si düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Belek Belediyesi adına güreşen Kahramanmaraşlı pehlivan Sermest Bulut elde etti.

Toplam 352 pehlivanın kapıştığı güreşlerde 20 başpehlivan yer aldı. Yarı finalde Sermest Bulut Ahmet Kavakçı'yı, Şükrü Kazan da Aydın Polatçı'yı mağlup etti. Finalde Bulut, Kazan'ı yenerek Karapürçek'in başpehlivanı oldu.

Önceki gün Alaplı'da başpehlivan olan Recep Kara, ilk turda Süleyman Aykırı'yla yaptığı güreş sırasında sakatlandı. Buna rağmen rakibini yenen Kara, çeyrek finalde Aykırı'ya mağlup oldu.

Pehlivanlar cami inşaatı için güreşecek


İzmir'de yapımına altı ay önce başlanan Gaziemir Yeni Cami Sosyal ve Kültürel Hizmet Tesisleri'nin tamamlanması için yağlı güreş turnuvası düzenlenecek. Bilet satışlarından elde edilen gelir, caminin inşaatında kullanılacak.

Organizasyon Sarnıç Piknik Alanı'nda 25 Eylül'de saat 11.00'de başlayacak. Aralarında 11 yıl başpehlivan olmuş, iki altın kemer sahibi Ahmet Taşçı, Mükerrem Kıyı ve Yüksel Kalay'ın da bulunduğu 16 pehlivan, caminin yapımı için er meydanına çıkacak. Bilet fiyatları 5 ile 10 lira olacak yağlı güreşleri, 15 bin kişinin izlemesi hedefleniyor.
Caminin inşaatının tamamlanması için yarışacak 16 başpehlivanın; Ahmet Taşçı, Güngör Ekin, Murat Aydoğdu, Gökhan Arıcı, Reşit Turgut, Ali Rıza Kaya, Mahmut Kayakçı, Ahmet Kayakçı, Mükerrem Kıyı, Yüksel Kalay, Ümit Balta, Mustafa Başdemir, Hüseyin İyican, Enver Erişli, Ali Gökçen ve Kadir Ergin olduğu belirtildi.

Pehlivanlar çamur güreşçilerine karşı!


Edirne’nin İpsala İlçesi’nde bu yıl 11’incisi düzenlenen Çeltik, Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Festivalde pehlivanlar Serkan Güldürün ve Soner Toto, festival sahnesinin önünde hazırlanan özel pistte güreş tuttu. Daha sonra çeltik tarlasına benzetilen çamurlu havuzda güreş tutacak olan mankenler Rusyalı Minte ve Hollandalı Elena, pehlivanları dikkatle izledi.
Pehlivanların güreşinin bitmesinin ardından iki manken üzerlerindeki beyaz renkli şort ve tişörtlerle sahneye çıktı, peşrev çekerek halkı selamladı. Ardından mankenler çamurlu havuza girdi ve birbirlerine el ense çekerek gösteri güreşi yaptı. Çamurun içinde birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan mankenleri izleyiciler de alkışlayarak destekledi. Gösteri güreşini ise Çeltik Ağası Seçkin Şimşek sonlandırdı ve iki güzeli de galip saydı.
Güreşin ardından manken güreşçiler ile yağlı pehlivanlar birlikte fotoğraf çektirdi. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, mankenlere ve pehlivanlara  plaket verdi.
Kaynak: Milliyet

Alaplı'da başpehlivan Recep Kara


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen 25. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Recep Kara başpehlivan oldu. Alaplı Spor Salonu yanında özel olarak yapılan güreş meydanında, 14 boyda
yapılan yağlı güreşlere, 290 sporcu katıldı. Mevsim sonu olması nedeniyle özellikle baş ve başaltı kategorilerinde pehlivan sayısı fazlaydı.

Başpehlivanlık için finalde Şaban Yılmaz ile Recep Kara mücadele etti. Kara, rakibini mağlup ederek birinci oldu.
Başaltında Faruk Akkoyun, büyük ortada Feridun Çatak, küçük orta büyük boyda İbrahim Yanık, küçük orta küçük boyda Eyüp Kıyı, deste büyükte Emre Türk, deste ortada Yusuf Erdoğan, deste küçükte Kürşat Korkmaz, tozkoparanda Rıdvan Kaya, teşvikte Onur Tok, minik üçtü Bayram Alihan, minik ikide İzzet Çavdar, minik birde Furkan Çalışkan ve sembolde Kerim Koç birinci oldu.

Ağalığı iş adamı Aydın Semerci kazandı. İzleyicilerin güreşleri izlemek için aldıkları biletlerin numarasına göre yapılan çekilişte 2 kişiye koç armağan edildi.

2 Eylül 2010 Perşembe

Eylül-Ekim ayı yağlı güreşleri



Türkiye Güreş Federasyonu'nun açıkladığı yağlı güreş turnuvaları şöyle...
18 Eylül Cumartesi
Zonguldak - Alaplı
19 Eylül Pazar
Ankara - Altındağ Karapürçek Güreşleri
26 Eylül Pazar
Antalya - Kemer Çamyuva
3 Ekim Pazar
Tokat - Erbaa
3 Ekim Pazar
Çorum - Namazgah
10 Ekim Pazar
Antalya - Döşemealtı
17 Ekim Pazar
Antalya - Belek
24 Ekim Pazar
Antalya Büyükşehir Belediyesi